Ce facem pentru mediu?

NECTAR SRL s-a implicat în amenajarea și întreținerea Parcului de Urși de la Zărnești.

Sanctuarul „LiBEARrty” este căminul a 71 de urși bruni europeni și un urs negru asiatic, toți fiind salvați din captivitate unde au trăit o viață mizerabilă și au fost abuzați. Recunoscut de către mai mulți specialiști de urși captivi ca fiind probabil cea mai bună Rezervație de Urși bruni din lume, această constă în 69 de hectare de păduri luxuriante, izvoruri și piscine, dobândite de la orașul Zărnești, situat la poalele Munților Carpați lânga Brașov, România. Majoritatea urșilor au fost salvați de la o viață mizerabilă în cuști minuscule, fiind o atracție turistică la restaurante, hoteluri, fabrici, stații de benzinărie, circuri, chiar și mănăstiri. Deasemenea, mulți urși au ajuns la Rezervație după ce România a aderat la UE, fapt ce a dus la închiderea mai multor Grădini Zoologice din țară care nu ofereau condiții normale animalelor. Sanctuarul „Libearty” este mândru să o găzduiască pe Betsy, o ursoaica salvată din Texas, venită prin intervenția SPCA (Statele Unite ale Americii) din Houston.

Parcul se află în orașul Zărnești, și are o suprafață de 70 de hectare de pășune și teren împădurit, înconjurat cu 1.500 de metri de gard și 15 kilometri de sârma racordată la o tensiune de 8.000 de volți. Investiția este rezultatul unui parteneriat între Primăria Zărnești, Asociația „Milioane de Prieteni” și Asociația Mondială pentru Protecția Animalelor.

Pentru amenajarea zonei au fost folosite doar materiale ecologice, astfel încât mediul să aibă cât mai puțin de suferit.